• سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ -
  • 24 December 2024

  • سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ -
  • 24 December 2024
در شورای گفت و گوی استان بررسی شد؛

پاشنه‌ آشیل‌ گردشگری سلامت کرمان

یکصد و چهارمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان در حالی با حضور استاندار جدید برگزار شد که مسئولان با ارائه چالش‌ها و راهکارها، زمینه تبدیل کرمان به قطب گردشگری سلامت جنوب کشور را مورد واکاوی قرار دادند و با تعیین نقشه راه، آمادگی خود را برای تحقق این هدف اعلام کردند...

نشست مذکور با موضوع ارتقای زیرساخت های سلامت استان باهدف فراهم کردن زمینه توسعه گردشگری سلامت با حضور مسئولان و متولیان در محل اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد تا زمینه های تحقق هدف بزرگ تبدیل دیار کریمان به قطب گردشگری سلامت کشور مورد توجه و تحلیل صاحب نظران قرار گیرد و تدابیری اجرایی برای رسیدن به این هدف مهم در روند توسعه دیار کریمان، اخذ شود.
چگونگی جذب گردشگر سلامت، بررسی زیرساخت های بهداشتی و درمانی، برگزاری نمایشگاه ها، اصلاح ساختاری برای تقویت کمی و کیفی گردشگری سلامت، اقدامات فرهنگی - درمانی مرتبط با بیماران، نحوه تامین نیازهای بیماران و خدمات رسانی به آنان، ساماندهی مولفه های گردشگری سلامت، افزایش پروازهای خارجی، شناخت، معرفی، تبلیغات و بازاریابی مناسب، تحلیل درست وضعیت فعلی و پراکندگی بیمارستان ها در شهر کرمان و نقش بخش خصوصی در ارتباط با جذب گردشگر به صورت تحلیلی از منظر مسئولان حاضر در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مورد بررسی و واکاوی قرار گرفت.
تجربه های استاندار جدید
استاندار کرمان که سابقه استانداری یزد نیز در کارنامه دارد در این نشست چالش ها و راهکارهای حاصل تجربیات خود را ارائه کرد، موضوعاتی مهم و کلیدی که می تواند نقشه راه این هدف توسعه ای دیار کریمان باشد، این خبر با تیتر «استاندار کرمان: ظرفیت تبدیل به قطب گردشگری سلامت جنوب کشور را داریم» روی خروجی ایرنا قرار گرفت.
مانع تعطیلی بیمارستان های خصوصی شدیم
رییس کل دادگستری استان کرمان از جمله مسئولانی بود که غیر از ارائه پیشنهادها در این زمینه به چگونگی ایفای نقش دستگاه قضا در حل مشکلات حوزه بهداشت و درمان استان نیز سخن گفت؛ وی در این نشست با بیان اینکه برخی بیمارستان های خصوصی مشکلاتی با موقوفات و خیریه ها دارند عنوان کرد: این مشکلات باعث تعطیلی برخی از بیمارستان های خصوصی در شهر کرمان می شد لذا جلساتی برگزار و موضوع پیگیری را کردیم که مانع تعطیلی آنها شدیم و نگذاشتیم موقوفه و خیریه ها مانع ادامه خدمت رسانی بیمارستان های خصوصی در شهر کرمان شوند.
حجت الاسلام ابراهیم حمیدی افزود: همچنین بیمارستان ها از وصول نشدن مطالبات خود از بیمه ها گلایه داشتند و می گفتند که در آستانه تعطیلی و ورشکستگی قرار گرفته اند لذا بلافاصله به این حوزه ورود کردیم و با بیمه ها جلساتی داشتیم.
وی ادامه داد: طی یک ماه گذشته پنج هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال معادل ۸۰ درصد مطالبات بیمه ای وصول و به حساب بیمارستان ها واریز شده که این اعتبار را وصول کردیم تا این مشکل مانع خدمات رسانی به مردم نشود.
رییس کل دادگستری استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش با گرامیداشت هفته بسیج گفت: اقدامات جهادی نشات گرفته از تفکر بسیج می تواند بسیاری از مشکلات کشور را رفع کند و این گونه تفکرات جهادی می تواند در حوزه گردشگری و سلامت استان موثر باشد؛ لذا بر این اساس پزشکان ما در مناطق محروم حضور می یابند و خدمات درمانی به مردم این مناطق ارائه می کنند.
از آب‌درمانی تا شن‌درمانی
وی بیان کرد: در صورتی که ظرفیت استان کرمان در حوزه های مختلف از جمله سلامت و تندرسی به‌درستی معرفی شود، این استان می تواند به قطب جنوب شرق و حتی کشور تبدیل شود؛ منابع طبیعی، گیاهان دارویی، آب های گرم و شن‌درمانی در کویر با خاصیت های درمانی می تواند جاذبه های خوبی برای گردشگری استان است.
اعلام حمایت دادگستری
حمیدی با بیان اینکه قوه قضاییه با حمایت از صنعت گردشگری و درمان می تواند در تحقق اهداف استان برای گردشگری سلامت موثر واقع شود تصریح کرد: از صنعت گردشگری و خدمات درمانی به ویژه گردشگری سلامت در استان کرمان حمایت می کنیم.
وی یادآور شد: گردشگری ظرفیت بزرگی برای استان است که آسیب هایی هم دارد لذا از ظرفیت های درون قوه قضاییه برای رفع برخی مشکلات این حوزه استفاده کردیم و برای پیشگیری از این آسیب ها ۲ قرارداد همکاری بین دادگستری با دانشگاه علوم پزشکی و میراث فرهنگی منعقد شده و دانشگاه علوم پزشکی بررسی کند که در صورت نیاز، این تفاهم نامه ها بروزرسانی شود تا از ظرفیت بیشتر آنها استفاده کنیم.
این مقام قضایی در ادامه با اشاره به جلسات آموزشی مشترک با اداره کل میراث فرهنگی و قضات عنوان کرد: براین اساس قضات با برخی پرونده ها در حوزه میراث فرهنگی آشنایی بیشتری پیدا می کنند که آمادگی لازم برای همکاری در این حوزه را داریم.
ابتدا بیماران استان را جذب کنیم
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان نیز در این نشست گفت: برخی افراد برای درمان به شهرهای بزرگ می روند حال آنکه در کرمان نیز پزشکان خوبی وجود دارند؛ در این زمینه نمایشگاهی برپا می شود تا مردم کرمان بدانند چه ظرفیت هایی در استان برای درمان وجود دارد لذا بخش خصوص و دولتی برای برگزاری این نمایشگاه همکاری کنند.
امیر حسن زاده افزود: ابتدا بایستی بیماران خودمان را در حوزه سلامت و گردشگری جذب کنیم تا به سایر استان ها نروند و بتوانیم استان های همجوار را پوشش دهیم و سپس گردشگران خارجی را به سمت استان سوق دهیم.
وی ادامه داد: کار در این حوزه را آغاز کردیم و مقرر شد از ظرفیت پرواز مستقیم دبی - کرمان که راه اندازی شده استفاده کنیم؛ افراد بسیاری علاقه مند هستند که برای درمان به کرمان بیایند و حتی قرار شد برای آنان پرواز اختصاصی بگذاریم.
گردشگری تندرستی در کفه نمک و ریگ‌های یلان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان گفت: گردشگردی تندرستی در کفه نمک و ریگ های یلان کرمان ظرفیتی فوق العاده برای جذب گردشگر محسوب می شود، همچنین بایستی از ظرفیت گردشگری غذای سالم با شعار پیشگیری بهتر از درمان استفاده کنیم زیرا بحث های اقتصادی و داخلی پوشش می دهد.
وی با اشاره به ضرورت همکاری شهرداری برای توسعه زیرساخت های سلامت گفت: شهرداری از محل ساخت و سازها می تواند درآمد خوبی کسب کند و این پروژه ها را پیش ببرد.
گردشگری سلامت از ظرفیت های بسیار مناسب توسعه کرمان است
رئیس اتاق کرمان در این نشست گردشگری سلامت را یکی از ظرفیت های بسیار مناسب توسعه استان دانست و گفت: جلسات کارشناسی متعددی پیرامون گردشگری سلامت در اتاق کرمان برگزار شده و در این نشست نیز بررسی می شود که چگونه می توان با هماهنگ کردن ظرفیت های موجود، سبب رونق گردشگری به ویژه گردشگری سلامت در استان شویم؟ سیدمهدی طبیب زاده، افزود: باید نظام کامل گردشگری سلامت در کرمان شکل بگیرد و امیدواریم این جلسه آغاز یک کار برزگ برای اصلاح ساختارها و توسعه گردشگری سلامت باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امیدواریم شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان بتواند گفتمان سازی توسعه در استان را ایجاد کند، افزود: ما با توجه به ابزار، ظرفیت ها و ساختار موجود می توانیم کمک کنیم اندیشه های توسعه ای که وجود دارد به کار گرفته شود تا شاهد پیشرفت کرمان باشیم. رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در کرمان 25 عضو دارد و با حضور همه اعضا تشکیل می شود، اظهار کرد: این شورا در تأثیرگذارترین جایگاه کشوری قرار دارد.
وی با بیان اینکه مدیریت در نظام جمهوری اسلامی یک دو امدادی است که در هر مرحله، یک گروه مسئولیت را برعهده می گیرد، گفت: امیداوریم این شورا با حضور استاندار جدید کرمان، فعال تر از گذشته در اختیار توسعه استان قرار گیرد. طبیب زاده تصریح کرد: برای انتخاب موضوعات نشست شورای گفت و گو عوامل توسعه پایدار در کرمان ارزیابی و براساس شاخص های لازم، موضوعات تبیین می شود و همچنین سعی داریم با برگزاری نشست های متعدد با حضور کارشناسان دولتی و بخش خصوصی، نمایندگان مجلس، مدیران قوه قضائیه و دانشگاهیان به جمع بندی، همفکری و همراه سازی برسیم.
طبیب زاده، با بیان اینکه موضوعات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کرمان از چندین منبع از جمله مرکز پایش فضای کسب و کار استان و استعلام از دستگاه های مختلف استان برگرفته می شود، ادامه داد: تقسیم کار مناسبی در استان شکل گرفته و اتاق کرمان موضوعات کلان را بر عهده می گیرد؛ امیدواریم به راهبر توسعه استان تبدیل شده و بتوانیم گام های اساسی در مسیر توسعه استان برداریم.
وی افزود: اصلاح نظام حکمرانی، بهره وری، کشاورزی مدرن و معدنکاری مدرن از جمله موضوعاتی است که در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کرمان مطرح شده و سعی کردیم پازل هایی را که باید، شکل دهیم زیرا یک نقشه کلی برای توسعه استان داریم و سعی می کنیم به دقت موضوعات مختلف را بررسی کنیم. طبیب زاده، با بیان اینکه کرمان با همکاری همه دستگاه ها عملکرد خوبی در بهبود فضای کسب و کار داشته، تصریح کرد: اتاق کرمان پشتوانه علمی خوب و کارشناسی قوی دارد..
برخی موانع گردشگری سلامت کرمان
همچنین عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و اپیدمیولوژیست پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت در این نشست با اشاره به موانع و مشکلاتی از جمله برنامه مدون فرابخشی، کمبود نیروی انسانی خبره، تکمیل زنجیره خدمت، تغییر نگاه فرهنگی و نوع همکاری و تعامل با بیماران و سرمایه گذاران برای توسعه گردشگری سلامت استان کرمان گفت: متاسفانه توازن جمعیتی مهاجرت در استان کرمان منفی است و در این زمینه افرادی که از کرمان مهاجرت می کنند، سرمایه اقتصادی، اجتماعی و تحصیلی بالایی دارند که این موضوع آسیب زا است.
دکتر علی اکبر حق دوست افزود: از یک طرف ۲۳ تا ۲۴ درصد بیماران برخی استان ها برای درمان به کرمان می آیند و از طرف دیگر تعدادی از کرمانی ها نیز برای درمان به استان های دیگر می روند که در مرحله نخست باید جلو خروج بیماران از استان را بگیریم تا به مرحله جذب گردشگر بین الملل برسیم.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به منطقه مکران برای توسعه جنوب شرق عنوان کرد: تعداد دانشگاه های علوم پزشکی در کرمان باعث شده که تعداد نیروی انسانی تربیت شده در بخش درمان، به نسبت سهم جمعیتی استان بالاتر باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه تربیت پزشک، پرستار و پرسنل نسبت به جمعیت استان در کرمان بیشتر است عنوان کرد: از نظر شاخص‌های نیروی انسانی هنوز جای کار زیادی در این زمینه وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه سن امید به زندگی در کشور ۷۸ سال و در کرمان ۷۶ سال است تصریح کرد: تعداد پزشکان استان نسبت به یکهزار نفر جمعیت از میانگین کشور کمتر و تعداد تخت نسبت به یکهزار نفر، معادل کشوری است اما ضریب اشغال تخت در استان کرمان با توجه به پراکندگی جمعیت، پایین است و از نظر عدالت اجتماعی باید خدمات دهی داشته باشیم؛ همچنین از منظر کیفیت پوشش نیز نیاز به توجه بیشتری وجود دارد.
ضرورت مراقبت بیشتر از مادران باردار
حق‌دوست گفت: وضعیت استان کرمان از نظر شیوع دیابت و فشارخون نزدیک به متوسط کشور است اما در دهه‌های گذشته شاخص مرگ مادران باردار در جنوب‌شرق کشور وضعیت چندان مطلوبی نداشت که حالا با تلاش کادر درمانی و بهداشتی وضعیت بهبود یافته و پیشرفت مناسبی داشتیم اما این مساله طی ۶ سال اخیر به صورت مجدد در کشور و منطقه جنوب‌شرق بدتر شده است.
وی با اشاره به میزان مصرف مواد مخدر سنتی، صنعتی و الکل در استان‌های مختلف کشور تصریح کرد: کرمان سهم پایین‌تری در بسیاری از این بخش ها دارد اما حاشیه و صحبت‌هایی درباره کرمان در زمینه مصرف مواد مخدر شنیده می شود که آسیب‌زا و یکی از عوامل دافعه برای جذب گردشگر سلامت است که باید اصلاحات فرهنگی انجام شود.
این کارشناس علوم پزشکی بیان کرد: عمده تخت‌های بیمارستانی در مرکز شهر کرمان است و جنوب‌غرب کرمان هیچ تخت بیمارستانی ندارد؛ به دنبال آن، مطب و داروخانه‌ها نیز به شدت در مرکز شهر متراکم شده که این موضوع مشکلاتی ایجاد کرده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه ۱۵ درصد تخت های بیمارستانی کرمان مربوط به بخش خصوصی است گفت: گردشگری سلامت و جذب گردشگر وظیفه بخش خصوصی است که باید جایگاه خود را در این حوزه پیدا کند و تکمیل زنجیره درمان، افزایش جذابیت های استان برای جذب گردشگر، ارائه خدمات خاص و درگیر کردن بخش خصوصی از دیگر اولویت های کاری برای جذب گردشگری سلامت در کرمان است.
اقدامات کافی نبوده است
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این نشست گفت: برخی مراکز درمانی کرمان ظرفیت جذب گردشگران خارجی را دارند و اقدامات متعددی برای این مهم در بحث درمان صورت گرفته اما کافی نیست.
دکتر مرتضی هاشمیان با تاکید بر ضرورت تکمیل بیمارستان های درحال ساخت کرمان عنوان کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی استان و شهرستان‌ها در بخش سرپایی کلینیک‌های خوبی دارند، اما در شهر کرمان کلینیک سرپایی جامع و درخور وجود ندارد لذا ایجاد کلینیک های تخصصی و درمان سرپایی از موضوعاتی است که باید مورد توجه دست اندرکاران قرار گیرد زیرا بیماران استان کرمان اینک برای اینگونه درمان ها فضای مناسبی در اختیار ندارند.
وی به کلینیک تخصصی و فوق تخصصی واقع در چهارراه طهماسب‌آباد کرمان اشاره داشت و تصریح کرد: نیاز است که شهرداری، استانداری و دیگر سازمان‌ها در کنار دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرند و کلینیک جامع را داشته باشیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: بیمارستان آرمین با سرمایه گذاری بخش خصوصی در شهر کرمان پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد دارد و راه‌اندازی آن تحولی در حوزه بستری بیماران منطقه جنوب شرق کشور ایجاد می‌کند.
وی ادامه داد: همچنین در بخش دیگر، احداث شهرک سلامت یک برنامه میان‌مدت و بلندمدت است که کمک زیادی به حوزه گردشگری سلامت استان کرمان می کند و باید با سرعت بیشتری اجرایی شود.
کاهش تعداد گردشگران سلامت کرمان
محمدحسین تجلی معاون سرمایه گذاری و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان نیز گفت: گردشگری سلامت را به ۲ بخش پزشکی و تندرستی تقسیم بندی و پیگیری کردیم که چشمه های آب گرم در شهرستان کرمان، راور و بم بخشی از ظرفیت های حوزه تندرستی گردشگری استان کرمان محسوب می شود.
وی عنوان کرد: سال ۹۹ روی بخش پزشکی گردشگری سلامت کار شده و حدود ۴۰۰ گردشگر سلامت از حوزه پزشکی وارد استان کرمان شدند؛ سال ۱۴۰۰ حدود ۳۴۲ نفر و سال ۱۴۰۱ تعداد پنج نفر گردشگر سلامت پزشکی داشتیم که نشان می دهد تعداد این گردشگران طی این سال ها کاهش یافته است.
این مسئول در ادامه با اشاره به عوامل موثر در حوزه گردشگری سلامت که مورد توجه دولت قرار گرفته است گفت: ابتدا مفهوم گردشگری سلامت را استخراج کردیم و در این زمینه باید خدماتی وجود داشته باشد تا به این حوزه بپردازند و نتایج این نوع گردشگری بر کسب و کارها مشاهده شود.
تجلی با اشاره به ضرورت توانمندسازی و سرمایه گذاری در زیرساخت ها باهدف توسعه گردشگری سلامت گفت: در سال ۹۹ کمیته گردشگری سلامت را در کارگروه گردشگری استان کرمان داشتیم و این حوزه در سال ۱۴۰۰ به بعد کمتر مورد توجه قرار گرفت لذا باید ساختار منسجم ایجاد کنیم تا با رفع چالش ها، این مقوله را پیش ببریم و به عنوان یکی از استان های سرآمد کشور معرفی شویم.
به گزارش ایرنا، یکصدوچهارمین نشست شورای گفت و گوی بخش خصوصی و دولت در استان کرمان این بار به مساله گردشگری سلامت پرداخت تا با ارائه و جمعبندی دیدگاه ها به خروجی مشترکی برسند، مساله ای که نیازمند عزمی عملیاتی در تعامل مشترک همه بخش هاست و پیش از آن اتاق فکر سیاستگذاری نیاز دارد.
لینک کوتاه خبر: https://eghtesadkerman.ir/12853
اخبار مرتبط
نظرات شما